Destinasi

Bubble And Lake Di AYER 8 Putrajaya

bubble-and-lake-di-ayer-8-putrajaya

Hai semua! Hari ini saya nak cerita pasal satu tempat yang sangat menarik di Putrajaya, iaitu Ayer@8. Kalau korang suka suasana romantik ala-ala Venice, tapi tak nak pergi jauh-jauh, Ayer@8 ni jawapannya. Lokasinya pun mudah je nak cari, terletak di Presint 8, Putrajaya (2.9250° N, 101.6807° E).

Pemandangan Yang Boleh Tahan Lawa

Yang paling best, tempat ni berhadapan terus dengan Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin. Bayangkan je, korang boleh menikmati makanan sedap sambil tengok pemandangan masjid yang sangat cantik. Memang sesuai la untuk buat surprise anniversary ke, atau nak lepak-lepak dengan kawan-kawan.

Makanan? Ada Yang Macam-Macam!

Kalau pasal makanan, memang tak payah risau. Dari masakan tempatan macam nasi lemak, rendang dan sebagainya, sampai la ke makanan Barat, Timur Tengah, Nyonya, Cina Muslim, dan juga masakan dari selatan Thailand, semua ada! Jadi, kalau korang datang dengan family atau kawan-kawan yang ada taste yang pelbagai, memang sesuai la.

Bukan Hanya Makanan

Tapi, jangan ingat Ayer@8 ni cuma pasal makanan je. Kalau korang nak shopping sikit, atau nak cari tempat yang selesa untuk buat kerja, pun boleh. Suasana dia memang kondusif untuk semua aktiviti.

Tepi Tasik Putrajaya

Last but not least, Ayer@8 ni terletak betul-betul di tepi Tasik Putrajaya. Bayangkan je, lepas makan boleh jalan-jalan tepi tasik, ambil angin. Memang suasana dia lain macam, tenang je rasa.

Jadi, kalau korang tengah cari tempat yang best untuk lepak, Ayer@8 ni memang patut masuk dalam list korang. Sampai sini je cerita saya untuk hari ini, harap korang suka. Jumpa lagi dalam post seterusnya!

Related posts
Destinasi

Menyusuri Memori di Bandar Endau

Destinasi

Jeti Tanjung Penyabong

Destinasi

Pantai Batu Hitam

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Worth reading...
Pantai Batu Hitam